Omgeving

De omgeving van party restaurant het Panorama Paviljoen kunnen we kort aanduiden met: 

‘Hattem – Bos, Heide, Weide, Water’

 

Deze door Vadesto bedachte slogan waarmee het bedrijf de prachtige omgeving van het Panorama Paviljoen en Hattem al vanaf de 80-er jaren aanprees wordt steeds meer ook door anderen gebruikt omdat dit precies weergeeft wat het is. Een kunst- en cultuurrijk stadje in een bijzonder gevarieerde natuurrijke omgeving. Dat vraagt om actieve beleving!

Combineer natuur met cultuur, actief en sportief bezig zijn, een unieke locatie, goede faciliteiten en heerlijk eten en drinken in ons restaurant met een prima service en u komt vast terecht in de omgeving van het Panorama Paviljoen van Vadesto.

Het unieke Panorama Paviljoen ligt in Hattem op de meest fraaie locatie die men zich kan voorstellen; een bijzondere belevenis om dit te ervaren! Het Paviljoen ligt boven op een dijk, met een geweldig groots uitzicht over de omgeving, de IJsseluiterwaarden en daarachter de IJssel waar allerlei schepen passeren. Ook zie je zomers het veerpontje heen en weer varen op de grens van 2 provincies: Gelderland en Overijssel.

Direct voor de deur ligt het Apeldoorns kanaal waarop allerlei wateractiviteiten te doen en te zien zijn.

In de directe omgeving van het Panorama Paviljoen ligt ook het natuurgebied het Algemene Veen, waar men zelfs bevers kan waarnemen of de zeldzame blauwe ijsvogel. Daar tussendoor scharrelen ‘brandrode runderen’ door het moerasachtige gebied. En ooievaars dalen regelmatig vanaf hun nest af om in de omgeving van het Panorama Paviljoen voedsel te zoeken. In het seizoen kunt u zelfs jonge ooievaars op het nest zien zitten. Het hele jaar een prachtige plek om er even uit te zijn.

In de winterperiode kijk je vanuit het restaurant soms op ondergelopen uiterwaarden neer waar na flinke vorst geschaatst kan worden en zie je de trek van grote vluchten ganzen en eendensoorten. Het is hier altijd genieten van de wisselende natuur en prachtige vergezichten! Vergeet dus uw camera niet! De omgeving van het Panorama Paviljoen is het waard!

Klompenpad, Maarten van Rossumpad, fietsknooppunt 59

Het Paviljoen is het startpunt van diverse wandelroutes en fietsroutes. Het Hoenwaardsepad, een prachtig klompenpad start hier, het Maarten van Rossumpad komt hier langs, naast diverse andere wandelroutes van Route.nl,  stadswandeling Hattem en veel andere. Ook fietsknooppunt nr. 59 bevindt zich hier.

Ook kunt u hier een natuurwandeling o.l.v. een gids maken langs de Wiessenbergse kolk en het Algemene Veen.

Hattem, Hanzestad op de Veluwe

Hattem is het noordelijkste stadje van Gelderland en de Veluwe en was daarom ook een vestingstad. Omdat het aan de IJssel ligt was het ook een Hanzestad. Hattem heeft dan ook een grote jachthaven voor ca. 240 boten.

Ook ligt hier de ingang van het prachtige met riet en bomen omzoomde Apeldoorns kanaal, ook wel ‘het mooiste kanaal van Nederland’ genoemd. Koning Willem I heeft dit laten graven en het grotendeels zelf betaald. Het noordelijk gedeelte van de Veluwe, dus de directe omgeving van het Panorama Paviljoen, wordt met al dit water niet voor niets genoemd de Waterrijke Veluwe

Hattem ligt dus aan dit grootste natuurgebied van Nederland, de Veluwe, vandaar dat het Paviljoen startpunt is voor vele mountainbike-, fiets- en steproutes. Aan de andere kant van de stad liggen de IIssel-uiterwaarden. Een prachtig contrast. Aan de overkant van de Ijssel zijn de contouren van de andere Hanzestad Zwolle te zien.

Een ACTIVITEITEN-PAVILJOEN op 200m. van HATTEM-Centrum

Wist u dat ons Paviljoen hemelsbreed niet meer dan 200m. van het centrum en het stadhuis van Hattem ligt? Nergens vindt u zo dicht bij een stad zo’n bedrijf met horeca-, outdoor- en recreatieactiviteiten en met arrangementen met leuke bezienswaardigheden en attracties, allemaal op loopafstand.

HISTORISCH HANZESTADJE HATTEM

Hattem is in 1989 benoemd tot het ‘best bewaarde stadje van Nederland’. Dit geeft aan dat er veel gedaan is aan het behoud van de oude panden en structuur. Niet voor niets vindt u hier in de nabije omgeving van het Panorama Paviljoen een aantal musea, zoals het Anton Pieckmuseum, het Nederlands Bakkerijmuseum en het Voermanmuseum, waar men de collecties van Voerman Sr. en Jr. kan vinden. Kent u ze nog van de Verkadeplaatjes en de bijzondere schilderijen van de IJsseluiterwaarden?

Het Hanzestadje is ook bekend van diverse evenementen zoals het Dikke Tinnefestival, de Kunstmarkt, het Chocoladefestival enz. Kortom: Hattem en omgeving is rijk aan kunst en cultuur. Niet verwonderlijk dat we vanuit het Paviljoen ook stadswandelingen met en zonder gids verzorgen. Tevens foto-puzzelwandeltochten langs veel bijzondere plekjes. Ook individueel en zonder gids te doen.

GRATIS PARKEREN

Direct voor het Paviljoen vindt u Parkeerplaats De Bleek waar ca. 160 parkeerplaatsen en een tiental bus- en parkeerplaatsen gelegen zijn. Parkeren is hier gratis! 

MAKKELIJK BEREIKBAAR

Zwolle ligt op enkele minuten rijden van Hattem vandaan. Het Paviljoen en Parkeerplaats De Bleek liggen direct aan de doorgaande weg die vanaf Zwolle door Hattem loopt. Dat kan niet missen! Vanaf NS-station Zwolle gaan continue lijnbussen naar Hattem, de milieuvriendelijke Veluwelijn, zodat u vlak bij het Paviljoen uit kunt stappen. In de spitsuren elke 10 minuten en de rest overdag elk kwartier. Reistijd nog geen kwartier. Milieuvriendelijk en snel!